Abonnementen/ Subscribe!

Open Tilburgse kampioenschappen Turnen 2022


3 juli 2022, Tilburg

Goud en brons, succesvol debuut Open Tilburgse turnkampioenschappen.


Tilburg: Afgelopen zondag 3 juli hebben maarliefst 6 turners van My Gymclub deelgenomen aan de 'Open Tilburgse turnkampioenschappen'. Martijn, Vinay, Fredje Jofre en Ryan. namen samen met coach Tom en assistent coach Claudia deel in de categorie senioren 2e divisie en Noah in de categorie Jeugd, 2e divisie. Zij namen het op tegen clubs uit Best, Tilburg, Helmond, Veldhoven, Roosendaal, Kampen en Waalwijk.

Het was spannend om in dit sterk deelnemersveld ons debuut in het herenwedstrijdturnen te maken. Mooi om te zien dat ineens de wedstrijdhal Rood kleurde en er luidkeels op de tribunes support werd gegeven. Het enthousiaste intreden was zeer opvallend omdat onze mannen elkaar van nature sterk aanmoedigen. Hierdoor werd er in een gezellige sportieve sfeer een mooi wedstrijd beleefd.

Goud en brons op vloer in de 2e divisie senioren hadden we niet verwacht- Tom van der Vorst (coach)

Op vloer kwamen onze mannen los met diversen salto's Schroeven en dubbele salto's. Al was het wel even wennen om de landingen en gymnastische verbindingen op een andere turnvloer en onder wedstrijd spanning goed uit te voeren.


Aan het einde was het spannend zeker toen Martijn onverwacht op de valreep zijn vloeropening mocht tonen aan de jury. Het was ook meteen de 'gouden' oefening van de dag. Zeer verdienstelijk was het Brons van Fredje welke voor het eerst deelnam aan een turnwedstrijd. Zijn enorme sprongkracht en een geweldig mooi stukje 'Breakdans' met Flairs waren voldoende om je adem even stil te zetten. Zo maak je indruk bij een debuut senioren in de 2e divisie.

We kunnen terugkijken op een leuke voorbereiding waar er hard is gewerkt en er een hecht team is ontstaan. Voor My Gymclub is er weer een mijlpaal bereikt waar we trots op mogen zijn.


Deelnemen in competitieverband aan wedstrijden past binnen onze visie met een veilig en verantwoord sportklimaat. Wil je je talent verder ontwikkelen maar je wil daar hulp bij, aarzel niet om dit dan bespreekbaar te maken en de mogelijkheden bij My Gymclub te bespreken!
Naam Prijs Niveau
Martijn Maas: Goud Vloer, 2e divisie Senior
Fredje Brons Vloer, 2e divisie Senior


Open Tilburgse turnkampioenschappen

(2022)

Goud op vloer

Video over Turnen (heren): 1e plaats (Goud) op het toestel Vloer tijdens de 'open Tilburgse turnkampioenschappen 2022'. De turnoefening van Martijn Lid van My Gymclub Eindhoven.

Niveau 2e Divisie Senioren
Score 12:80 punten (D score 4:00 punten)


Open Tilburgse turnkampioenschappen

(2022)

Brons op vloer

Video over Turnen (heren): 3e plaats (Brons) op het toestel Vloer tijdens de 'open Tilburgse turnkampioenschappen 2022'. De turnoefening van Fredje Lid van My Gymclub Eindhoven.

Niveau 2e Divisie Senioren
Score 11:10 punten (D score 3:60 punten)


Open Tilburgse turnkampioenschappen

(2022)

7e plaats

Video over Turnen (heren): 7e plaats op het toestel Vloer tijdens de 'open Tilburgse turnkampioenschappen 2022'. De turnoefening van Vinay Mpiana Lid van My Gymclub Eindhoven.

Niveau 2e Divisie Senioren
Score 10:50 punten (D score 3:00 punten)


Open Tilburgse turnkampioenschappen

(2022)

5e op vloer

Video over Turnen (heren): 5e plaats op het toestel Vloer tijdens de 'open Tilburgse turnkampioenschappen 2022'. De turnoefening van Ryan Uppelschoten Lid van My Gymclub Eindhoven.

Niveau 2e Divisie Senioren
Score 10:90 punten (D score 2:70 punten)